ژنراتور دیزلی چیست؟
ژنراتور دیزلی چیست؟
Blog Article
ژنراتور دیزلی دستگاهی است که برای تولید برق اضطراری یا دائم یک مجموعه مورد استفاده قرار گرفته می شود. این دستگاه از دو بخش موتور و ژنراتور تشکیل شده است. موتور دیزل، سوخت فسیلی که گازوئیل بوده را دریافت کرده و طی فرآیندی آن را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند.
این انرژی مکانیکی تولید شده طی فرآیندی به واحد ژنراتور تحویل داده شده و ژنراتور که با نام آلترناتور نیز شناخته می شود این انرژی مکانیکی دریافت شده را به انرژی الکتریکی و برق تبدیل می کند.
خلاصه فرآیند تولید برق و انرژی الکتریکی در ژنراتور های دیزلی در بخش قبلی توضیح داده شد اما برای درک بیشتر عملکرد دیزل ژنراتور ها بهتر است با اجزای تشکیل دهنده یک دیزل ژنراتور آشنا شویم.
چگونه یک ژنراتور دیزلی برق تولید می کند؟
مهمترین اجزای تشکیل دهنده یک دیزل ژنراتور
موتور دیزل : موتور دیزل یکی از مهمترین بخش های یک ژنراتور دیزلی به حساب می آید. موتور دیزل دستگاهی است که سوخت فسیلی یعنی گازوئیل را دریافت می کند و طی فرآیند مکانیکی آن را به انرژی حرکتی یا مکانیکی تبدیل می کند. موتور دیزل در برندهای مختلفی در بازار جهانی وجود داشته که از مهمترین آنها می توان به برندهای ولوو، پرکینز، کامینز ، بادوین ، تلک و یوچای اشاره کرد.
ژنراتور یا (آلترناتور) : ژنراتور یا آلترناتور که با نام دینام نیز شناخته می شود، در کنار موتور دیزل از مهمترین بخش های یک ژنراتور دیزلی محسوب شده که انرژی مکانیکی تولید شده توسط موتور دیزل را دریافت و طی فرآیند الکترومغناطیسی آن را به انرژی الکتریکی و برق تبدیل می کند. از معروف ترین برندهای ژنراتور می توان به ژنراتور مکالته و استمفورد اشاره کرد.
سیستم سوخت رسانی : سیستم سوخت رسانی وظیفه ذخیره و انتقال سوخت به موتور دیزل را برعهده دارد. این بخش شامل مخزن سوخت و اجزای انتقال دهنده سوخت به موتور دیزل است.
سیستم خنک کننده : سیستم خنک کننده در یک ژنراتور دیزلی یکی دیگر از بخش های مهم دیزل ژنراتور ها به حساب می آید. ژنراتورهای دیزلی به دلیل وجود موتور دیزل و فرآیند مکانیکی موتور در حین کار بسیار داغ شده و حرارت دستگاه به شدت افزایش یافته که برای کاهش این حرارت تولید شده نیاز به یک سیستم خنک کننده داریم. از مهمترین سیستم های خنک کننده استفاده شده در موتور های دیزلی می توان به سیستم رادیاتور اشاره کرد. این سیستم با به جریان انداختن آب در بخش های مختلف موتور سبب کاهش دمای موتور دیزل در حین کار می شود.
سیستم خروج دود : ژنراتور های دیزلی همانند سایر وسایل مکانیکی به وسیله سیستم احتراق کار می کنند. پس از فرآیند احتراق و تولید انرژی، دود ناشی از فرآیند احتراق باید به خارج منتقل شود. این کار به وسیله اگزوز کشی دستگاه امکان پذیر است.
باتری و شارژر آن : باتری دیزل ژنراتور برای راه اندازی و استارت اولیه موتور دیزل مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از شارژر باتری و محفظه محافظ باتری در کنار باتری دیزل ژنراتور ضروری است.
سایر اجزای مهم : در کنار موارد گفته شده بخش کنترل پنل دستگاه، سیستم روانکاری، شاسی و رگولاتور از دیگر بخش های مهم یک ژنراتور دیزلی به حساب می آید.
https://www.shomanews.com/fa/tiny/news-1107889 Report this page